Lammstek i ugn

Lammstek i ugn

60+ min Huvudrätt
Underbar lammstek i ugn precis så som den ska smaka. Lammsteken tillagas med grönsaker smaksatta med färsk rosmarin och vitlök. Till denna smakrika och saftiga lammstek serveras en kall sås som får syra från yoghurten och perfekt sälta från osten. Denna lammstek i ugn passar utmärkt att servera till påskens middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja.
  • Häll 2 msk smör-&rapsolja i en långpanna, lägg i köttet och stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
  • Skala och krossa vitlöken. Dela paprikan den i bitar. Skiva zucchinin. Lägg grönsakerna runt köttet. Krydda med rosmarin.
  • Stek i mitten av ugnen ca 1 tim, tills köttets innertemp är 60°. Låt köttet vila 10-15 min innan det skivas upp.
  • Mosa osten och blanda med yoghurt.
  • Lägg upp grönsakerna på ett stort fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå.
  • Smaksätt ev stekskyn med mera kryddor och häll den över köttet. Strö över rucola.
  • Servera lammstek i ugn med ost- och yoghurtröran.
Klart!
Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

355 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Benfri lammstek
800 g
Salt
1 tsk
Nymald svartpeppar
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
3 msk
Vitlöksklyftor
4
Paprikor
2
Zucchini
400 g
Färsk rosmarin
2 msk
Rucola
4 dl