Lammstek i ugn

Lammstek i ugn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(408 st)

60+ min

Underbar lammstek i ugn med den klassiska kryddningen med rosmarin. Den kalla såsen får syra från yoghurten och perfekt sälta från osten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll 2 msk smör-&rapsolja i en långpanna, lägg i köttet och stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Skala och skiva vitlöken, kärna ur paprikan och dela den i bitar. Skiva zucchinin. Lägg grönsakerna runt köttet. Krydda med rosmarin. Stek i mitten av ugnen tills köttets innertemp är 60°, ca 1 tim. Låt köttet vila under folie 10-15 min. Mosa osten och blanda med matyoghurt. Lägg upp grönsakerna på ett stort fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå. Smaksätt ev stekskyn med mera kryddor och häll den över köttet. Strö över rucola. Servera med såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem