Lammstek i ugn

Lammstek i ugn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(485 st)

60+ min

Underbar lammstek i ugn med den klassiska kryddningen med rosmarin. Den kalla såsen får syra från yoghurten och perfekt sälta från osten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna.
  3. Häll 2 msk smör-&rapsolja i en långpanna, lägg i köttet och stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
  4. Skala och skiva vitlöken, kärna ur paprikan och dela den i bitar. Skiva zucchinin. Lägg grönsakerna runt köttet. Krydda med rosmarin.
  5. Stek i mitten av ugnen tills köttets innertemp är 60°, ca 1 tim. Låt köttet vila under folie 10-15 min.
  6. Mosa osten och blanda med matyoghurt.
  7. Lägg upp grönsakerna på ett stort fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå. Smaksätt ev stekskyn med mera kryddor och häll den över köttet. Strö över rucola. Servera med ost- och yoghurtröran.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och prästost.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag