Ugnsrostad gös med kantareller och sidfläsk
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
De tidiga kantarellerna är så fina i smaken. Para ihop dem med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Klas Lindberg
Årets kock 2012
Ingredienser
|
Hel gös ca 1,5 kg
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Citron
|
1 |
|
Plockad färsk dill
|
1 dl |
| 25 g |
Kantarellpanna:
|
Små gula lökar
|
16 |
|---|---|
|
Rökt sidfläsk
|
200 g |
|
Rensade kantareller
|
500 g |
|
Kokta färskpotatisar
|
16 |
| 1 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om du inte får tag i gös, kan du använda abborre eller röding istället.
Näringsvärden, per port
Energi:
777 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 17,8 g |
| Protein: | 16,5 % | 31,5 g |
| Fett: | 40,8 % | 35,9 g |
| Kolhydrater: | 42,7 % | 81,7 g |