Tunn ugnspannkaka

Tunn ugnspannkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(393 st)

Lite tunnare, frasigare ugnspannkaka. En rätt som med största sannolikhet återkommer på middagsborden!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 300 g morötter
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta.
  3. Skär skinkan i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i skinkan och rör om.
  4. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.
  5. Skala och riv morötterna. Servera pannkakan med sylt och morötter.

Tips:

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa: