Tunn ugnspannkaka

Tunn ugnspannkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(220 st)

Lite tunnare, frasigare ugnspannkaka. En rätt som med största sannolikhet återkommer på middagsborden!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Skär fläsket i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i fläsket och rör om. Stek fläsket i mitten av ugnen ca 10 min. Skinkan behöver inte stekas först. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Tips:

Lingonsylt och rårivna morötter är klassiskt gott till.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem