Ugnsomelett med svampfyllning

Ugnsomelett med svampfyllning

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(59 st)

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Svampfyllning:

  • 500 g blandad färsk svamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad färsk persilja

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt osten, salta och peppra. Häll smeten i en ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  3. Rensa och tvätta svampen, skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna ca 5 min, salta och peppra.
  4. Häll på grädden och låt koka ihop ca 3 min. Servera omeletten med svampstuvning och en sallad. Strö över persiljan.

Näringsvärden, per port inkl sallad

  • Energi: 641 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa: