Fransk omelett

Fransk omelett

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(109 st)

En krämig och god omelett är snabb och lättlagad mat. Omelett är lika gott till frukost som till lunch eller tillsammans med en sallad vid middagstid.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

  • 200 g färska champinjoner
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Skölj champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna ca 5 min. Rör ner persilja, salt och peppar. Håll varmt.
  2. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna.
  3. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan, ca 4 min. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden.
  4. Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Lägg på champinjonerna.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag