Fransk omelett

Fransk omelett

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(101 st)

En krämig och god omelett är snabb och lättlagad mat. Omelett är lika gott till frukost som till lunch eller tillsammans med en sallad vid middagstid.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

  • 200 g färska champinjoner
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Skölj champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna ca 5 min. Rör ner persilja, salt och peppar. Håll varmt.
  2. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna.
  3. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan, ca 4 min. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden.
  4. Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Lägg på champinjonerna.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: