Äggfrukost
Nytt

Äggfrukost

15 min Frukost
Ägg till frukost är både mättande och gott! Här en härlig omelett med färska örter. Till den serveras en rågmacka med färskost och fina små tomater. Enkel vardagslyx!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggfrukost/

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt örterna. Salta och peppra.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna, helst teflon. När smöret "tystnat" häller du ner äggsmeten.
  • Låt steka på medelvärme. Dra försiktigt äggen mot mitten med en slickepott. Omeletten ska vara krämig.
  • Servera nystekt omelett med danskt rågbröd toppad med färskost, skurna tomater och gräslök.
Klart!
Energi:

493 kcal

Fiber: 5,2 g
Protein: 25,7 g
Kolhydrater: 23,2 g
Fett: 33,3 g

Ingredienser

Omelett:
Ägg
3
3 msk
Färska blandade örter, t ex persilja eller gräslök
1 msk
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
1 msk
Danskt rågbröd
1 skiva
1 msk
Cocktailtomater
6
Fint skuren färsk gräslök
1 msk
Inkluderad
Danskt rågbröd
60+ min
Danskt rågbröd
(74)