Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel
1 tim
Förrätt
Tillbehör
•
När rödbetorna bakas i ugnen framkommer deras sötma tydligt. Servera dem med ädelost, färska hallon och dill. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Ingredienser
Rödbetor:
|
Rödbetor små
|
400 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt
|
2 krm |
Vinägrett:
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Hallonvinäger eller rödvinsvinäger
|
2 msk |
|
Olivolja
|
½ dl |
Till servering:
|
Färska hallon
|
50 g |
|---|---|
| 140 g | |
|
Salt och peppar
|
|
|
Fänkålsdill eller vanlig färsk dill, plockad
|
½ dl |
Gör så här
Rödbetor:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
323 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 9,9 % | 7,9 g |
| Fett: | 74,9 % | 27,3 g |
| Kolhydrater: | 15,2 % | 12,1 g |