Ugnsbakade rödbetor med ädeloströra

Ugnsbakade rödbetor med ädeloströra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

Som förrätt eller utsökt tillbehör, ugnsrostade rödbetor passar till det mesta och gillas av de flesta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 små rödbetor, ca 500 g
  • 500 g grovt salt

Ädeloströra:

  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Häll saltet i en ugnssäker form.
  2. Ställ rödbetorna i saltet. Baka i mitten av ugnen ca 1 tim tills de är mjuka.
  3. Smula ädelosten och mixa eller rör ihop med färskosten. Skär ett kryss i toppen på rödbetorna. Klicka i ädeloströra. Strö över lite rosmarin och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa: