Ugnsbakade rödbetor med ädeloströra

1 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Förrätt Tillbehör
Ugnsbakade rödbetor med ädeloströra

Som förrätt eller utsökt tillbehör, ugnsrostade rödbetor passar till det mesta och gillas av de flesta.

Ingredienser

Små rödbetor, ca 500 g
8
Grovt salt
500 g
Hackad färsk rosmarin
2 msk
Nymald svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Häll saltet i en ugnssäker form.
  • Ställ rödbetorna i saltet. Baka i mitten av ugnen ca 1 tim tills de är mjuka.
  • Smula ädelosten och mixa eller rör ihop med färskosten. Skär ett kryss i toppen på rödbetorna. Klicka i ädeloströra. Strö över lite rosmarin och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

357 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,9 g
Protein: 14,8 % 13 g
Fett: 50,1 % 20,2 g
Kolhydrater: 35,1 % 30,8 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-rodbetor-med-adelostrora/