Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana
1 tim 10 min
Huvudrätt
•
Flera populära klassiker samsas i den här förrätten. Råraka frasigt stekt i smör med rimmad röding, forellrom och en syrlig klick med äpple och pepparrot. Torsten Kjörling, Årets Kock 1984 har skapat rätten.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rödingfilé:
Äpple- och pepparrotssmetana:
Råraka:
Vid servering:
Energi:
455 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 12 g |
Fett: | 31 g |
Ingredienser
Rödingfilé:
Rödingfiléer
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
1¼ msk |
Salt
|
1¼ msk |
Stött fänkålsfrön
|
1 krm |
Krossad vitpeppar
|
1 krm |
Äpple- och pepparrotssmetena:
Grönt äpple
|
½ |
---|---|
1 dl | |
Riven pepparrot
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Råraka:
Fast potatis
|
200 g |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
1 krm |
Vitpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Forellrom
|
50 g |
---|---|
Blandad grönsallad
|
40 g |