Snabbrimmad röding med jordärtskocka

Snabbrimmad röding med jordärtskocka

Betyg

(6 st)

Rimmad röding får sällskap av buljongkokta jordärtskockor och en härlig getostkräm. En smakrik och uppskattad fiskrätt att bjuda gästerna på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Röding:

  • 4 rödingfiléer
  • 1 dl havssalt
  • 1 liter vatten

Jordärtskockor:

  • 400 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk korianderfrön
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 2 dl vitt vin
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ½ liter grönsaksbuljong

Getostkräm

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp havssalt och vatten till rödingen och låt svalna. Skala lök, morot och vitlök. Skär dem och selleri i små bitar. Fräs grönsaker, lagerblad och korianderfrön i smör-&rapsolja på svag värme i en kastrull. Tillsätt vin, timjan, rosmarin och buljong och koka upp. Skala jordärtskockorna och koka dem i buljongen tills de känns mjuka, ca 10 min. Sätt ugnen på 125°. Låt filéerna ligga i den kalla lagen i 4 min. Tag upp, skölj av och torka torrt. Pensla en plåt med smör-&rapsolja, lägg på rödingen och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Mosa getosten och blanda med crème fraiche, rosmari, salt och honung. Servera rödingen med de varma grönsakerna och getostkrämen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 715 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem