Snabbrimmad röding med jordärtskocka

Snabbrimmad röding med jordärtskocka

40 min Huvudrätt
Rimmad röding får här sällskap av buljongkokta jordärtskockor och en härlig getostkräm. En smakrik och uppskattad fiskrätt att bjuda gästerna på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabbrimmad-roding-med-jordartskocka/

Gör så här

  • Koka upp havssalt och vatten och låt kallna.
  • Skala lök, morot och vitlök. Skär dem och selleri i små bitar.
  • Fräs grönsaker, lagerblad och korianderfrön i smör-&rapsolja på svag värme i en kastrull. Tillsätt vin, timjan, rosmarin och buljong och koka upp.
  • Skala jordärtskockorna och koka dem i buljongen tills de känns mjuka, ca 10 min.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Låt filéerna ligga i den kalla lagen i 4 min. Tag upp, skölj av och torka torrt.
  • Pensla en plåt med smör-&rapsolja, lägg på rödingen och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Mosa getosten och blanda med crème fraiche, rosmarin, salt och honung.
  • Servera rödingen med de varma grönsakerna och getostkrämen.
Klart!
Energi:

715 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Röding:
Rödingfiléer
4
Havssalt
1 dl
Vatten
1 liter
Jordärtskockor:
Jordärtskockor
400 g
Gul lök
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Blekselleri
1 stjälk
Lagerblad
2
Korianderfrön
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Vitt vin
2 dl
Färsk timjan
10 kvistar
Färsk rosmarin
1 kvist
Grönsaksbuljong
½ liter
Getostkräm
Falbygdens® getost
50 g
2 dl
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 krm
Honung
½ tsk