Snabbrimmad röding med jordärtskocka
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Rimmad röding får här sällskap av buljongkokta jordärtskockor och en härlig getostkräm. En smakrik och uppskattad fiskrätt att bjuda gästerna på.
Ingredienser
Röding:
Rödingfiléer
|
4 |
---|---|
Havssalt
|
1 dl |
Vatten
|
1 liter |
Jordärtskockor:
Jordärtskockor
|
400 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Morot
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Blekselleri
|
1 stjälk |
Lagerblad
|
2 |
Korianderfrön
|
1 tsk |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
Vitt vin
|
2 dl |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
Grönsaksbuljong
|
½ liter |
Getostkräm
Falbygdens® Getost
|
50 g |
---|---|
2 dl | |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Honung
|
½ tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
715 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 17 g |

