Snabbrimmad röding med jordärtskocka

Snabbrimmad röding med jordärtskocka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Rimmad röding får sällskap av buljongkokta jordärtskockor och en härlig getostkräm. En smakrik och uppskattad fiskrätt att bjuda gästerna på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Röding:

  • 4 rödingfiléer
  • 1 dl havssalt
  • 1 liter vatten

Jordärtskockor:

  • 400 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk korianderfrön
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 2 dl vitt vin
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ½ liter grönsaksbuljong

Getostkräm

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp havssalt och vatten till rödingen och låt svalna. Skala lök, morot och vitlök. Skär dem och selleri i små bitar. Fräs grönsaker, lagerblad och korianderfrön i smör-&rapsolja på svag värme i en kastrull. Tillsätt vin, timjan, rosmarin och buljong och koka upp. Skala jordärtskockorna och koka dem i buljongen tills de känns mjuka, ca 10 min. Sätt ugnen på 125°. Låt filéerna ligga i den kalla lagen i 4 min. Tag upp, skölj av och torka torrt. Pensla en plåt med smör-&rapsolja, lägg på rödingen och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Mosa getosten och blanda med crème fraiche, rosmari, salt och honung. Servera rödingen med de varma grönsakerna och getostkrämen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 715 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem