Röding med löjrom

Röding med löjrom

20 min Huvudrätt
Njut av festlig fisk i ljuvlig gräddsås med smak av enbär. Toppa rödingen med lyxig löjrom eller annan valfri rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/roding-med-lojrom/

Gör så här

  • Salta fisken och vänd den i mjölet. Stek fisken i smör i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Ta upp fisken och häll i grädde, smulad buljongtärning och enbär i pannan. Låt såsen koka ihop någon minut.
  • Toppa fisken med gräslök och löjrom. Servera med såsen och pressad potatis.
Klart!
Energi:

605 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Rödingfiléer
600 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
2 msk
Kelda® mellangrädde
4 dl
Fiskbuljong
1 tärning
Krossade enbär
½ tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Löjrom
50 g