Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En riktigt lyxig festmåltid! Såsen gör ingen besviken, och rödingen blir läckert mjäll av den låga ugnstemperaturen. Serverad med glacerade grönsaker blir denna anrättning något utöver det vanliga.
Ingredienser
Rödingfiléer
|
4 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Finrivet skal av citron
|
½ |
Sås:
Vitt vin
|
2 dl |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
Finhackad schalottenlök
|
3 msk |
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
2 msk | |
150 g | |
Pressad pressad citron
|
2 tsk |
Salt
|
1 krm |
Forellrom, löjrom och svart stenbitsrom
|
60 g |
Skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Grönsaker:
Gul paprika
|
1 |
---|---|
Gul zucchini
|
1 |
Liten purjolök
|
1 |
Rädisor
|
1 knippe |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Kokt färskpotatis
|
200 g |
2 msk | |
Pressad citron
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Rödingen:
Sås:
Grönsaker:
Näringsvärden, per port
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 53 g |

