Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En riktigt lyxig festmåltid! Såsen gör ingen besviken, och rödingen blir läckert mjäll av den låga ugnstemperaturen. Serverad med glacerade grönsaker blir denna anrättning något utöver det vanliga.
Ingredienser
|
Rödingfiléer
|
4 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Finrivet skal av citron
|
½ |
Sås:
|
Vitt vin
|
2 dl |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Finhackad schalottenlök
|
3 msk |
|
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
| 150 g | |
|
Pressad pressad citron
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Forellrom, löjrom och svart stenbitsrom
|
60 g |
|
Skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Grönsaker:
|
Gul paprika
|
1 |
|---|---|
|
Gul zucchini
|
1 |
|
Liten purjolök
|
1 |
|
Rädisor
|
1 knippe |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Kokt färskpotatis
|
200 g |
| 2 msk | |
|
Pressad citron
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Rödingen:
Sås:
Grönsaker:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
933 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 28,8 % | 66 g |
| Fett: | 60,5 % | 63,9 g |
| Kolhydrater: | 7 % | 16 g |