Tsatsikisill med fänkål

2 tim 20 min Brunch Buffé Förrätt Frukost Lunch
Tsatsikisill med fänkål

Tsatsiki med fänkål får sällskap av inläggningssill och blir till en krämig sommarsill. Perfekt med kokt potatis, strimlad rödlök och tomat. Eller på knäckebröd.

Ingredienser

5-minuterssill
420 g
Fänkål
200 g
Gul lök
½
Vitlöksklyftor
2
2½ dl
Citron, rivet skal
½
Grovmalen svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  • Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som möjligt. Skala strimla löken tunt. Finhacka vitlöken.
  • Blanda fänkål, lök, vitlök, yoghurt, citronskal och peppar. Vänd ner sillen.
  • Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/tsatsikisill-med-fankal/