Tsatsiki

20 min
Arbetstid: 5 min
Tillbehör
Tsatsiki

Tsatsiki, den goda grekiska röran, passar till det mesta: fisk, kött eller kyckling. Du kan också äta den som den är - doppa en god brödbit i tsatsiki och njut!

Ingredienser

Gurka
½
Salt
½ tsk
2 dl
Pressad eller finriven vitlöksklyfta
1
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min.
  • Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med vitlök och nymalen svartpeppar. Ställ kallt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

64 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 12,7 % 2 g
Fett: 68,9 % 5 g
Kolhydrater: 18,4 % 2,9 g
https://www.arla.se/recept/tsatsiki/