Lins- och cheddarfritters med garam masala och mynta

Lins- och cheddarfritters med garam masala och mynta

30 min
Huvudrätt
Vegetariska köttbullar med massor av smak från ingefära och garam masala. Servera dem gärna i en wrap, eller med tzatziki och klyftpotatis. En riktigt smakrik vardagsfavorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lins--och-cheddarfritters-med-garam-masala-och-mynta/

Gör så här

  • Häll av och skölj linserna. Mixa linserna med ägg, garam masala och salt.
  • Skala och finhacka lök och ingefära. Blanda lök, ingefära, ost och 1 dl panko med linserna.
  • Forma till 16 små plättar. Vänd i panko. Stek i smör-&rapsolja ca 2 min per sida.
  • Grovhacka mynta och skiva lök. Strö över biffarna.
Klart!

Ingredienser

À 380 g torkade röda linser
1 förp
Ägg
1
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Rödlök
1
Färsk ingefära
50 g
150 g
Panko
2 dl
Färsk mynta
Rödlökar