Halloumisallad med tzatziki
35 min
•
En mättande och smakrik halloumisallad med belugalinser, melon och krispig sallad. Till denna sallad serveras en krämig och smakrik tzatziki. En perfekt rätt att ladda matlådan med!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Linser:
Belugalinser
|
2 dl |
---|---|
Färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
|
2 dl |
Kapris
|
2 msk |
Dijonsenap
|
1 msk |
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Tzatziki:
Gurka
|
½ |
---|---|
2 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Grönsaker:
Melon, vattenmelon, galiamaleon eller honungsmelon
|
100 g |
---|---|
Gurka
|
½ |
Cocktailtomater
|
250 g |
Romansallad
|
1 |
Till servering:
Halloumi
|
150 g |
---|---|
1 msk | |
Rostade pumpakärnor
|
1 dl |