Halloumisallad med tzatziki
Nytt

Halloumisallad med tzatziki

35 min
En mättande och smakrik halloumisallad med belugalinser, melon och krispig sallad. Till denna sallad serveras en krämig och smakrik tzatziki. En perfekt rätt att ladda matlådan med!
https://www.arla.se/recept/halloumisallad-med-tzatziki/

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackninen. Låt rinna av väl. Lägg i en skål.
  • Hacka örterna och blanda med linserna. Tillsätt kapris, dijonsenap, citron, chili flakes, olivolja och salt.
  • Grovriv gurka. Pressa bort vätskan och lägg i en skål. Blanda ner yoghurt, finriven vitlök och salt.
  • Skala melon och skär i bitar. Skiva gurkan. Halvera tomaterna och bryt salladen i bitar.
  • Blanda grönsaker och linser i en salladsskål.
  • Skär halloumi i 8 skivor. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek osten gyllene på båda sidor.
  • Toppa salladen med nystekt halloumi och pumpakärnor. Servera halloumisallad med tzatziki.
Klart!

Ingredienser

Linser:
Belugalinser
2 dl
Färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
2 dl
Kapris
2 msk
Dijonsenap
1 msk
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Chili flakes
1 tsk
Kallpressad olivolja
2 msk
Salt
1 tsk
Tzatziki:
Gurka
½
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Grönsaker:
Melon, vattenmelon, galiamaleon eller honungsmelon
100 g
Gurka
½
Cocktailtomater
250 g
Romansallad
1
Till servering:
Halloumi
150 g
1 msk
Rostade pumpakärnor
1 dl