Tryffelpasta med svamp

30 min
Tryffelpasta med svamp

En krämig och lyxig vardagslyx! Tryffelpasta är lika enkel som den är elegant – perfekt till helgmiddagen eller när du vill unna dig något extra. Med smakrik ost, brynt smör, svamp och tryffelolja får du en rätt som känns som restaurang, men är överraskande lätt att laga hemma.

Ingredienser

Tagliatelle
360 g
Champinjoner
250 g
50 g
Vitlöksklyftor
2
1 dl
1 dl
Olja med smak av tryffel
ca 1 tsk
Salt och svartpeppar
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i rikligt med saltat vatten. Spara 1 dl pastavatten innan du häller av.
  • Ansa och skiva svampen. Stek den gyllene i hälften av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Salta lätt. Lägg åt sidan.
  • Smält resten av smöret på medelvärme tills det doftar nötigt och blir gyllenbrunt. Riv i vitlöken och låt fräsa med i ca 30 sek.
  • Tillsätt grädde i det brynta smöret. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Rör ner riven ost tills såsen blir krämig. Smaka av med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.
  • Vänd ner pastan, svampen och lite av det sparade pastavattnet i såsen tills allt är krämigt och väl blandat.
  • Lägg upp direkt på varma tallrikar och toppa gärna med mer riven ost, färsk persilja och gärna några extra droppar tryffelolja.
Klart!

Vill du lyxa till det? Hyvla över färsk tryffel före servering. Du kan också byta ut champinjoner mot kantareller eller portabello för ännu mer smak.

Näringsvärden, per port

Energi:

561 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,6 g
Protein: 15,8 g
Kolhydrater: 67,9 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/tryffelpasta-med-svamp/