Tryffelpasta med Gruyère

Tryffelpasta med Gruyère

30 min Huvudrätt
God och lyxig tryffelpasta med Gruyère. Enkelt recept med få ingredienser som går snabbt att göra. Den här tryffelpastan ska avnjutas alldeles nylagad med pasta som är al dente. Servera med smörstekt svamp, kyckling eller oxfilé. 
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tryffelpasta-med-gruyere/

Gör så här

  • Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.
  • Gör såsen under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i smöret. Häll på vin och grädde. Sjud ca 8 min. Tillsätt ca ½ dl kokvatten.
  • Smaksätt med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.
  • Vänd ner pastan och sjud i såsen någon minut.
  • Toppa tryffelpastan med finriven Gruyère och servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Pasta linguine
4 port
Vitlöksklyftor
3
25 g
Vitt vin
1 dl
3 dl
Olja med smak av tryffel
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Falbygdens® Gruyère
150 g