Svamppasta med tryffel

Svamppasta med tryffel

Betyg

(59 st)

Pasta med italienska smaker som toppas av olja med smak av tryffel. Prova dig fram eftersom tryffelsmaken varierar mellan olika märken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle
  • 300 g champinjoner
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal och pressad saft av ½ citroner
  • 2 tsk olja med smak av tryffel
  • 70 g rucola

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär svampen i halvor. Låt skockorna rinna av och skär dem i bitar. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna 3-5 min. Tillsätt kronärtskockor, grädde, vitlök, salt, peppar, citron och olja. Låt allt koka ihop några minuter. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och vänd ner rucolan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem