Svamppasta med tryffel

Svamppasta med tryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(77 st)

Pasta med italienska smaker som toppas av olja med smak av tryffel. Prova dig fram eftersom tryffelsmaken varierar mellan olika märken.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g pasta, t ex tagliatelle
  • 300 g champinjoner
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 tsk olja med smak av tryffel
  • 70 g rucola

Gör så här

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär svampen i halvor. Låt skockorna rinna av och skär dem i bitar. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna 3-5 min. Tillsätt kronärtskockor, grädde, vitlök, salt, peppar, citron och olja. Låt allt koka ihop några minuter. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och vänd ner rucolan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: