Tryffelbearnaise

Tryffelbearnaise

Smaksätt din hemslagna bea med tryffel. Smakar gott till den grillade biffen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Utan vattenbad:
  • Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra av kastrullen från värmen.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  • Blanda ner tryffeloljan i bearnaisesåsen före servering.
Med vattenbad:
  • Häll ner reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och är ca 66° varmt.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  • Blanda ner tryffeloljan i bearnaisesåsen före servering.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Reduktion:
Hackad gul lök, eller schalottenlök
½ dl
Vitpepparkorn
6
Vatten
4 msk
Rödvinsvinäger, eller vitvinsvinäger
3 msk
Färsk dragon
4 kvistar
Färsk persilja
4 kvistar
Äggulor
3
200 g
Hackad färsk persilja
2 msk
Finhackad färsk dragon
1 msk
Salt
3 krm
Olja med smak av tryffel
2 tsk