Choronsås

Choronsås

30 min
Choronsås är en variant av bearnaisesås som är smaksatt med rödvinsvinäger och tomatpuré. Choronsås passar perfekt till grillad mat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/choronsas/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till reduktionen.
  • Koka ihop tills 3 msk återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
  • Smält smöret, ställ åt sidan.
  • Tillsätt äggulorna och tomatpurén, vispa över vattenbad tills det tjocknar.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. Ta inte med bottensatsen.
  • När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Rör ner dragon och smaka av med salt.
  • Servera med t ex grillat kött.
Klart!
Energi:

1640 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 176 g
Video
Så räddar du en skuren bearnaisesås

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig med såsen. Det finns två enkla sätt att rädda en skuren bearnaisesås, Andreas Hedlund visar båda sätten här.

Ingredienser

Reduktion
Schalottenlökar
2
Rödvinsvinäger
4 msk
Vatten
4 msk
Vitpepparkorn
4
Färsk persilja
4 kvistar
Äggulor
3
Tomatpuré
1½ msk
Finhackad färsk dragon
1 msk
200 g
Salt
½ tsk