Choronsås

Choronsås

Betyg

(21 st)

Choronsås är en variant av bearnaisesås som är smaksatt med rödvinsvinäger och tomatpuré. Choronsås passar perfekt till grillad mat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Reduktion

  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk vatten
  • 4 vitpepparkorn
  • 4 kvistar färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till reduktionen. Koka ihop tills 3 msk återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Smält smöret, ställ åt sidan. Tillsätt äggulorna och tomatpurén, vispa över vattenbad tills det tjocknar. Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. Ta inte med bottensatsen. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaka av med salt.

Såhär räddar du en skuren bearnaisesås!

 

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1640 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 176 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem