Tryffelbearnaise

Tryffelbearnaise

Smaksätt din hemslagna bea med tryffel. Smakar gott till den grillade biffen.

Ingredienser

Reduktion:

Hackad gul lök, eller schalottenlök
½ dl
Vitpepparkorn
6
Vatten
4 msk
Rödvinsvinäger, eller vitvinsvinäger
3 msk
Färsk dragon
4 kvistar
Färsk persilja
4 kvistar
Äggulor
3
200 g
Hackad färsk persilja
2 msk
Finhackad färsk dragon
1 msk
Salt
3 krm
Olja med smak av tryffel
2 tsk

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.

Utan vattenbad:

  • Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra av kastrullen från värmen.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  • Blanda ner tryffeloljan i bearnaisesåsen före servering.

Med vattenbad:

  • Häll ner reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och är ca 66° varmt.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  • Blanda ner tryffeloljan i bearnaisesåsen före servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

428 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,5 % 2,6 g
Fett: 95,8 % 46,4 g
Kolhydrater: 1,7 % 1,8 g
https://www.arla.se/recept/tryffelbearnaise/