Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
Dessert
•

Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.

Ingredienser
Äppelkompott:
Äpplen
|
3 |
---|---|
Vaniljstång
|
1 |
Vatten
|
½ dl |
Strösocker
|
1 dl |
Smulkrisp:
Vetemjöl
|
1 dl |
---|---|
Havregryn
|
½ dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Flingsalt
|
½ tsk |
75 g |
1½ dl | |
Vaniljsocker
|
½ tsk |
Vaniljglass
|
½ liter |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
636 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 3,1 % | 4,8 g |
Fett: | 45,9 % | 33 g |
Kolhydrater: | 51 % | 80 g |

