Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
Dessert
Efterrätt
•
Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.
Ingredienser
Äppelkompott:
|
Äpplen
|
3 |
|---|---|
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Vatten
|
½ dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
Smulkrisp:
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|---|---|
|
Havregryn
|
½ dl |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
| 75 g |
| 1½ dl | |
|
Vaniljsocker
|
½ tsk |
|
Vaniljglass
|
½ liter |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
636 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 3,1 % | 4,8 g |
| Fett: | 45,9 % | 33 g |
| Kolhydrater: | 51 % | 80 g |