Trifle med kanelbullar och stekta äpplen

Trifle med kanelbullar och stekta äpplen

Efterrätt
Mumsig variant av klassisk engelsk dessert, här med krämig kvarg. Varva, vänta och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör ihop kvarg och grädde. Bryt kanelbullarna i små bitar och lägg dem i blandningen. Kärna ur äpplena skär dem i tunna skivor.
  • Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker och stek äppelskivorna på svag värme ca 5 min. Rör ner kanelen och ta pannan från värmen.
  • Varva bullblandning och äppelskivor i glas. Avsluta med äppelskivor. Låt stå i kyl minst 30 min. Strö över lite kanel vid servering.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 40 g

Ingredienser

500 g
1½ dl
Kanelbullar
4
Äpplen
4
50 g
Strösocker
¾ dl
Malen kanel
1½ tsk