Trifle med kanelbullar och stekta äpplen

Trifle med kanelbullar och stekta äpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Mumsig variant av klassisk engelsk dessert, här med krämig kvarg. Varva, vänta och njut!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Rör ihop kvarg och grädde. Bryt kanelbullarna i små bitar och lägg dem i blandningen. Kärna ur äpplena skär dem i tunna skivor.
  2. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker och stek äppelskivorna på svag värme ca 5 min. Rör ner kanelen och ta pannan från värmen.
  3. Varva bullblandning och äppelskivor i glas. Avsluta med äppelskivor. Låt stå i kyl minst 30 min. Strö över lite kanel vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag