Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

35 min Huvudrätt Förrätt
Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja.
  • Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften.
  • Rör ner buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
  • Servera soppan toppad med den stekta svamp och hackad gräslök.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Trattkantareller
300 g
Schalottenlökar
3
2 msk
Vitt vin
2 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
8 dl
3 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk