Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja. Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften. Tillsätt buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Servera med den resterande svampen och toppa med hackad gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut