Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(65 st)

35 min

Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja.
  2. Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften.
  3. Rör ner buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
  4. Servera soppan toppad med den stekta svamp och hackad gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Andra goda förslag