Trattkantarellsoppa

35 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Trattkantarellsoppa

Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.

Ingredienser

Trattkantareller
300 g
Schalottenlökar
3
2 msk
Vitt vin
2 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
8 dl
3 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja.
  • Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften.
  • Rör ner buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
  • Servera soppan toppad med den stekta svamp och hackad gräslök.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/trattkantarellsoppa/