Toscasnittar med pistagenötter

Toscasnittar med pistagenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Knäckig tosca med pistagenötter på en spröd botten av mördeg är ren kaklycka! Pistagenötterna kan bytas ut mot andra nötter eller mandlar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

Pistagetoscasmet:

Gör så här:

Gör så här:

Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en form 20x25 cm, täck med plastfilm. Låt vila minst 30 min i kyl. Gör toscasmeten när degen vilar. Blanda smör, grädde och socker i en kastrull. Sjud under omrörning ca 3 min. Rör i nötter, mjöl och salt, sjud ytterligare 2 min. Sätt ugnen på 175°. Grädda botten i mitten av ugnen ca 15 min. Bred smeten på botten och grädda ytterligare ca 15 min tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i snittar.

Tips:

Som extra finess kan rutorna doppas i smält mörk choklad.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem