Toscasnittar med pistagenötter

Toscasnittar med pistagenötter

Betyg

(0 st)

Knäckig tosca med pistagenötter på en spröd botten av mördeg är ren kaklycka! Pistagenötterna kan bytas ut mot andra nötter eller mandlar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

Pistagetoscasmet:

Gör så här:

Gör så här:

Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en form 20x25 cm, täck med plastfilm. Låt vila minst 30 min i kyl. Gör toscasmeten när degen vilar. Blanda smör, grädde och socker i en kastrull. Sjud under omrörning ca 3 min. Rör i nötter, mjöl och salt, sjud ytterligare 2 min. Sätt ugnen på 175°. Grädda botten i mitten av ugnen ca 15 min. Bred smeten på botten och grädda ytterligare ca 15 min tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i snittar.

Tips:

Som extra finess kan rutorna doppas i smält mörk choklad.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem