Toscakaka

Toscakaka

Betyg

(76 st)

Klassisk toscakaka är en oslagbart god kaka att bjuda på till kaffe eller fika. Prova att byta mandeln mot t ex rostade hasselnötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Toscaglasyr:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme 1–2 min tills smeten har tjocknat. Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Låt kakan stå kvar i formen någon min. Låt kallna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem