Kokostosca

Kokostosca

Fika Efterrätt
Går att frysa
Kokostosca är en saftig kaka med ett ljuvligt täcke av söt, knäckig kokos. Grädda kakan så pass länge att hela kokostoscatäcket har fått en gyllene färg. Toscakakan är underbar att servera med en klick lättvispad grädde.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokostosca/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt med elvisp.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och rör samtidigt ner mjölken och smöret.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
Kokostosca:
  • Smält smöret till kokostoscan i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme ca 2 min under omrörning tills smeten har tjocknat.
  • Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min.
  • Låt kokostoscakakan vara kvar i formen några minuter innan den läggs upp. Låt svalna innan den serveras.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 18 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
1¼ dl
Kokostosca:
75 g
Strösocker
½ dl
Ljus sirap
½ dl
Vetemjöl
1½ msk
1½ msk
Kokosflingor
2 dl