Toscapäron
Nytt

Toscapäron

25 min
Efterrätt
Toscapäron är en klassiker som förtjänar mer uppmärksamhet! För vad kan egentligen gå fel när man gräddar mjuka, inkokta päronhalvor täckta med knäckig mandeltosca? Servera varma tillsammans med en kula vaniljglass.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/toscaparon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Låt päronen rinna av i en sil.
  • Koka upp smör, socker, sirap, mjöl, mjölk och salt i en kastrull. Rör ihop till en jämn smet och tillsätt mandelspånen.
  • Lägg päronhalvorna i en ugnsfast form och klicka över toscasmeten.
  • Baka mitt i ugnen ca 15 min eller tills toscan fått fin färg.
  • Servera toscapäron med vaniljglass.
Klart!
Energi:

450 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 3,6 g
Protein: 6,5 g
Kolhydrater: 47,5 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Päron i sockerlag, à 415 g
2 burkar
50 g
Strösocker
2 msk
Ljus sirap
2 msk
Vetemjöl
1½ msk
½ msk
Flingsalt
1 krm
Mandelspån
75 g
Till severing:
Vaniljglass
½ liter