Kardemummakladdkaka med blåbär och frötosca

Kardemummakladdkaka med blåbär och frötosca

Betyg

(7 st)

En annorlunda kladdkaka smaksatt med vit choklad, kardemumma och citronskal. Själva kakan påminner om en mazarin, fast med frötäcket på toppen blir det mer som en toscakaka. Den perfekta kakan för den som har svårt att välja med andra ord.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ströbröd
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk bakpulver
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl frysta blåbär

Frötosca:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smör och choklad i en kastrull. Blanda ägg och socker i en bunke. Tillsätt chokladblandningen och övriga ingredienser utom blåbär. Blanda. Häll smeten i formen och strö över blåbär. Baka mitt i ugnen ca 15 min. Fortsätt under tiden med frötoscan

Frötosca:

Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Tillsätt frön och kärnor. Blanda. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toscan. Sätt in i ugnen igen och baka ytterligare ca 10 min.

Tips:

Receptet är skapat av Majken Esse och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem