Toscapaj med äpple

Toscapaj med äpple

En sagolik toscapaj med äpple. Till toscasmeten kan du ta de nötter som du har hemma. Servera gärna vår toscapaj med lättvispad grädde. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/toscapaj-med-apple/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
  • Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  • Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka på svag värme under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över äpplena.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Serveras ljummen med t.ex lättvispad grädde
Klart!
Energi:

340 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Pajdeg
125 g
Vetemjöl
3½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1 msk
Fyllning
Äpplen
3
Toscasmet
100 g
Blandade nötter
100 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
2 msk
2 msk