Toscapaj med äpple

Toscapaj med äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(101 st)

En sagolik toscapaj med äpple. Till toscasmeten kan du ta de nötter som du har hemma. Servera gärna vår toscapaj med lättvispad grädde. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg

Fyllning

  • 3 äpplen

Toscasmet

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
  3. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  4. Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka på svag värme under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över äpplena.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Serveras ljummen med t.ex lättvispad grädde

Näringsvärden, per port exkl vispgrädde

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag