Toscapaj med äpple

Toscapaj med äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(69 st)

En sagolik toscapaj med äpple. Till toscasmeten kan du ta de nötter som du har hemma. Servera gärna vår toscapaj med lättvispad grädde. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg

Fyllning

  • 3 äpplen

Toscasmet

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka på svag värme under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Serveras ljummen med t.ex lättvispad grädde

Näringsvärden, per port exkl vispgrädde

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem