Toscapaj med äpple

Toscapaj med äpple

Betyg

(57 st)

En sagolik toscapaj med äpple. Till toscasmeten kan du ta de nötter som du har hemma. Servera gärna vår toscapaj med lättvispad grädde. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg

Fyllning

  • 3 äpplen

Toscasmet

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka på svag värme under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Serveras ljummen med t.ex lättvispad grädde

Näringsvärden, per port exkl vispgrädde

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem