Toscapaj med äpple

Efterrätt
Frysbar
Toscapaj med äpple

En sagolik toscapaj med äpple. Till toscasmeten kan du ta de nötter som du har hemma. Servera gärna vår toscapaj med lättvispad grädde. Mums!

Ingredienser

Pajdeg

125 g
Vetemjöl
3½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1 msk

Fyllning

Äpplen
3

Toscasmet

100 g
Blandade nötter
100 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
2 msk
2 msk

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  • Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka på svag värme under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över äpplena.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Serveras ljummen med t.ex lättvispad grädde
Klart!

Näringsvärden, per port exkl vispgrädde

Energi:

340 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/toscapaj-med-apple/