Toscansk hummersoppa

Toscansk hummersoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(164 st)

Lyxig hummersoppa för fina festen. Hummersoppa kan serveras både som förrätt eller huvudrätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Tina och rensa hummern. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin. Låt skalen koka ca 15 min. Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen. Smaksätt soppan med cayennepeppar, marsalavin och salt. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd och en klick crème fraiche och lite färsk salvia.

Tips:

Den stora hummern kan bytas ut mot 2 små. Vitt vin kan bytas ut mot 2 msk pressad citron + 4 msk vatten. Det eventuella marsalavinet kan bytas mot samma mängd konjak. Vill man kan man också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche. Denna rätt kan räcka till 6 mindre portioner.

Skriv ut

Källa: