Toscakaka i långpanna
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Supergod toscakaka i långpanna som är lättbakad och perfekt vid stora kalas. Saftig kaka med ett knaprigt täcke av toscaglasyr med hackad mandel. Extra mumsigt om toscakakan serveras med en klick lättvispad grädde.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Kaka:
200 g | |
1½ dl | |
Ägg
|
4 |
Strösocker
|
3 dl |
Vetemjöl
|
4 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Toscaglasyr:
200 g | |
Grovhackad sötmandel (ca 200 g)
|
4 dl |
Strösocker
|
1½ dl |
Ljus sirap
|
1 dl |
Vetemjöl
|
½ dl |
½ dl |
Gör så här
Toscaglasyr:
Strö lite flingsalt över toscakakan vid servering, för det där lilla extra!
Näringsvärden, per bit
Energi:
259 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 16 g |

