Toscakaka
55 min
•
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Klassisk toscakaka är perfekt att bjuda på till kaffe eller fika. Toscakaka är ett knäckigt, sött och saftigt bakverk som görs på sockerkaksbotten toppad med mandelglasyr. Magiskt gott! Det är dessutom enkelt att svänga ihop en toscakaka när du väntar besök. Tips! Prova att byta mandeln mot t. ex. rostade hasselnötter.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
2 |
| 1¼ dl | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
Toscaglasyr:
| 75 g | |
|
Hackad mandel
|
2 dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Honung
|
½ dl |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
| 1½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
338 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 6,3 % | 5,2 g |
| Fett: | 50,3 % | 19,2 g |
| Kolhydrater: | 43,4 % | 36,1 g |