Tortillabröd

40 min Brunch Frukost
Tortillabröd

Testa att baka dina egna tortillabröd till fredagstacon. Det är inte alls svårt och gott blir det! Detta recept är på vetetortillas. De ingredienser du behöver är bara vetemjöl, bakpulver, smör och salt. Allra godast är bröden när de är alldeles nystekta.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Vetemjöl
7 dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
25 g
Kokhett vatten
3 dl

Gör så här

  • Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i små bitar och blanda ner det.
  • Häll försiktigt över det kokande vattnet under omrörning.
  • Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda den varma degen ca 2 min till en smidig deg. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie. Låt stå ca 20 min i rumstemperatur.
  • Dela degen i 8 bitar på mjölat bakbord. Forma till bollar och kavla ut till runda tortillas. Låt vila ca 10 min.
  • Stek en tortilla i taget på hög värme i torr stekpanna, ca 45 sek per sida. Lägg tortillabröden i en ren kökhandduk så de håller sig mjuka.
  • Servera direkt, eller värm på bröden snabbt i pannan när de ska serveras.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/tortillabrod/