Tortilla med musslor och couscous

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Tortilla med musslor och couscous

Ishavsrom i fyllningen ger god sälta åt musslorna. Paketera varje tortilla i smörgåspapper och ta med på utflykten!

Ingredienser

Stora tortillabröd t ex chili&jalapenotortilla
4
Grönsaksbuljong
1¾ dl
Couscous
2 dl
Tomater
2
Salladslökar
2
Hackad färsk persilja
1 dl
Musslor
225 g
2 dl
Ishavsrom
100 g

Gör så här

  • Koka upp buljongen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i couscousen. Låt den svälla i buljongen några minuter. Rör couscousen luftig.
  • Hacka tomaterna grovt. Skiva salladslöken och blanda med tomater, persilja och avrunna musslor.
  • Fördela musselblandningen och couscousen på tortillabröden. Klicka över minifraiche och rom.
  • Rulla eller vik ihop tortillabröden och servera med sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl sallad

Energi:

460 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/tortilla-med-musslor-och-couscous/