Tortano med grönpepparost och prosciutto

Tortano med grönpepparost och prosciutto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Tortano är ett italienskt, fyllt bröd med smakrik ost och lufttorkad skinka. Perfekt till utflykten, eller varför inte på buffén?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, smör och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 min. Skär ost och skinka i bitar. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, ca 35x20 cm, på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Strö över spenat, ost och skinka. Rulla ihop till en rulle och forma till en krans med skarven nedåt. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2660 kcal
  • Protein: 106 g
  • Kolhydrater: 313 g
  • Fett: 105 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem