Tortano med grönpepparost och prosciutto

2 tim Buffé
Frysbar
Tortano med grönpepparost och prosciutto

Tortano är ett italienskt, fyllt bröd med smakrik ost och lufttorkad skinka. Perfekt till utflykten, eller varför inte på buffén?

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
3 dl
Salt
1½ tsk
2 msk
Vetemjöl
7 dl
Castello® White with green pepper
150 g
Prosciutto
120 g
Babyspenat
35 g

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, smör och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  • Skär ost och skinka i bitar. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, ca 35x20 cm, på en plåt med mjölat bakplåtspapper.
  • Strö över spenat, ost och skinka. Rulla ihop till en rulle och forma till en krans med skarven nedåt. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

2660 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 106 g
Kolhydrater: 313 g
Fett: 105 g
https://www.arla.se/recept/tortano-med-gronpepparost-och-prosciutto/