Torskrygg med pocherat ägg och vitvinssås
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Klassisk fiskrätt med torskrygg i ljuvlig vitvinssås med citron. Såsen kan förberedas. När fisken rimmas blir den fastare i köttet och får mer smak. Sen sjuder du den precis innan servering. Receptet har skapats av Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007.
Ingredienser
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
2 tsk |
Vitvinssås:
|
Schalottenlökar
|
3 |
|---|---|
| 2½ msk | |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Fiskbuljong eller kycklingbuljong
|
3 dl |
| 3 dl | |
|
Salt
|
|
|
Citron, pressad saft
|
½ |
Pocherade ägg:
|
Vatten
|
1 dl |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Ägg
|
4 |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Salt
|
½ msk |
Till servering:
|
Pressad potatisar
|
|
|---|---|
|
Ansjovisfiléer
|
4 |
|
Finhackad färsk gräslök
|
3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
613 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 24,2 % | 36,5 g |
| Fett: | 63,9 % | 44,3 g |
| Kolhydrater: | 6,3 % | 9,5 g |