Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

45 min Huvudrätt
Varsamt kokt fisk med vit sås, kokt ägg och rikligt med persilja är en riktig klassiker på middagsbordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/torsk-med-aggsas/

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen. Koka äggen ca 7 min, låt svalna.
  • Koka torsken i saltat vatten på låg värme ca 5 min.
  • Skala och hacka äggen. Värm såsen under omrörning. Rör ner ägg och persilja.
  • Koka ärterna ca 1 min. Servera fisken med äggsåsen, potatis och gröna ärter
Klart!
Energi:

430 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Torskrygg
500 g
Potatis
750 g
Ägg
2
5 dl
Färsk persilja
½ dl
Frysta gröna ärter
250 g