Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Ansjovis får upp sältan i såsen och ger en härlig smak åt den bakade torskryggen. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Filip Fastén
Årets kock 2014
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Vitvinssås:
Torskrygg:
Karamelliserad lök och svartkål:
Servering:
Läs mer om Filips meny på arla.se
Energi:
815 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 73 g |
Ingredienser
Skinnfri torskrygg, skreitorsk
|
600 g |
---|---|
Vatten
|
9 dl |
Salt
|
1 dl |
Vitvinssås:
4 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Schalottenlökar
|
2 |
Lagerblad
|
2 |
Vitt vin
|
3 dl |
1 msk | |
Ansjovisfiléer
|
2 |
Citron
|
saften av ½ |
Riven muskotnöt
|
1 krm |
Gräslöksolja:
Matolja
|
1 dl |
---|---|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Karamelliserad lök:
Gula lökar
|
3 |
---|---|
1 msk |
Svartkål:
Rensad svartkål
|
100 g |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |