Smörstekt torskrygg med potatisstomp och spenat
40 min
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Färsk torsk är en delikatess. Köttet blir fastare och mer smakrikt om du lättrimmar fisken innan den tillagas. Smöret lyfter smaken ytterligare.
Ingredienser
Benfri torskrygg
|
600 g |
---|---|
Salt
|
2 msk |
150 g |
Potatisstomp:
Delikatesspotatis
|
900 g |
---|---|
75 g | |
Färskriven muskotnöt
|
1 krm |
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
½ |
Salt och svartpeppar
|
Smörslungad spenat:
50 g | |
Färsk bladspenat
|
250 g |
Gör så här
Potatisstomp:
Smörstekt torskrygg :
Smörslungad spenat:
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
305 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 1 g |
Fett: | 22 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

