Torskrygg med bacon

Torskrygg med bacon

30 min Huvudrätt
Torskrygg med bacon är en utsökt rätt som kombinerar den milda smaken av torskrygg med den rökiga och krispiga smaken av bacon. Det är en enkel och smakrik rätt som kan tillagas relativt snabbt. Vi toppar denna torskrygg med brynt citronsmör och fint skuren gräslök. Perfekt att servera med ett luftigt potatismos.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/torskrygg-med-bacon/

Gör så här

  • Börja med potatispurén. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen med potatispress.
  • Värm upp den syrade grädden med smör. Häll ner i potatisen och vispa till en slät puré. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Salta fisken runtom och låt stå 10 min.
  • Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Bryn smöret i en kastrull under ständig omrörning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Häll över i en skål så värmen stannar av. Tillsätt citronsaft.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Stek torsken 3-4 min per sida. Skeda över det brynta citron-smöret. Toppa med bacon och gräslök.
  • Servera torskryggen med potatispurén.
Klart!
Energi:

898 kcal

Fiber: 5 g
Protein: 33 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 68 g

Ingredienser

Torskrygg à 125 g
4 bitar
Salt
1 tsk
Matolja
2 msk
Till servering:
Tärnat bacon
140 g
100 g
Citronsaft
1 tsk
Fint skuren färsk gräslök
3 msk
Potatispuré:
Mjölig potatis
900 g
3 dl
2 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar