Tomatsoppa med plock

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Tomatsoppa med plock

Tomatsoppa med goda, spännande tillbehör blir en rolig middag.

Ingredienser

Kelda® Mustig tomatsoppa
1 liter

Salamichips:

Salami, skivad
8 skivor

Krutonger:

Mörkt bröd eller ljust
3 skivor
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Börja med tillbehören till soppan.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela ev salamiskivorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen 5–7 minuter. Ta ut plåten och låt skivorna svalna.
  • Skär brödskivorna i tärningar.
  • Häll smör-&rapsolja i en stekpanna och sätt den på spisen på medelstark värme.
  • Lägg i brödtärningarna och rör om medan de steks och blir gyllenbruna. Ta upp dem och lägg i en skål.
  • Värm soppan i en kastrull och rör om hela tiden, den behöver inte koka.
  • Servera soppan med chips, krutonger och en klick crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/tomatsoppa-med-plock/