Nikkaluoktasoppa

Nikkaluoktasoppa

Huvudrätt
Går att frysa
Denna mustiga och matiga Nikkaluoktasoppa kommer från just Nikkaluokta i Gällivare. Den innehåller både nötfärs och vitkål och är smaksatt med senap. Vi har även lagt till crème fraiche i denna soppa för att göra smaken riktigt rund och god. Toppa Nikkaluoktasoppan med persilja.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nikkaluoktasoppa/

Gör så här

  • Strimla vitkål och purjoök.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Bryn färsen tills den fått fin färg. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, soja, kål och lök. Fräs 2-3 min under omrörning.
  • Häll på vatten och smula ner buljongen. Koka upp och låt koka ca 20 min.
  • Tillsätt crème fraiche och smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  • Toppa Nikkaluoktasoppan med persilja.
Klart!
Energi:

486 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Vitkål
250 g
Purjolök
1
25 g
Köttfärs
500 g
Sötstark senap
3 msk
Tomatpuré
3 msk
Lagerblad
2
Kinesisk soja
2 msk
Vatten
1⅕ liter
Köttbuljong
3 tärningar
2 dl
Cayennepeppar
1 krm
Salt och svartpeppar
Hackad färsk persilja
½ dl