Rostad tomatsoppa
Nytt

Rostad tomatsoppa

35 min
Huvudrätt
När tomaterna rostas i ugn blir de extra smakrika och söta. Passa på att kika i grönsakslådan och lägg till grönsaker som börjar se lite deppiga ut. Underbart gott att avnjuta denna rostade tomatsoppa med grovt rågbröd.
https://www.arla.se/recept/rostad-tomatsoppa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Halvera tomater. Skär paprika och zucchini i grova bitar. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken. Lägg allt i en långpanna och klicka ut tomatpurén.
  • Ringla över olivolja och salta. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. .
  • Koka upp vatten, smulad buljong och crème fraiche. Tillsätt de rostade grönsakerna. Koka ca 5 min.
  • Mixa soppan slät och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa rostad tomatsoppa med pesto, färsk timjan och lite extra olivolja. Servera med danskt rågbröd.
Klart!
Energi:

416 kcal

Fiber: 8,8 g
Protein: 8,6 g
Kolhydrater: 31,8 g
Fett: 28,4 g

Ingredienser

Tomater
1 kg
Röda paprikor
2
Färsk röd chili
1
Gul lök
1
Zucchini
1
Vitlöksklyftor
4
Tomatpuré
2 msk
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Pesto
2 msk
Färsk timjan
3 kvistar
Kallpressad olivolja
1 msk
Danskt rågbröd
4 skivor