Tomatsoppa med basilika, pinjenötter och toast

Tomatsoppa med basilika, pinjenötter och toast

25 min
Huvudrätt
Mustig tomatsoppa med färsk basilika och rostade pinjenötter som serveras med ost- och lökgratinerad smörgås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatsoppa-med-basilika-pinjenotter-och-toast/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Bred bregott på brödskivorna och fördela osten ovanpå.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter tills osten har smält.
  • Värm soppan i en kastrull under omrörning.
  • Häll upp soppan i skålar och toppa med pinjenötter och basilika. Servera med smörgåsarna.
Klart!
Energi:

535 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 38 g

Ingredienser

1 liter
Bregott® Normalsaltat smör & raps
30 g
Bröd
4 skivor
3 dl
Rostade pinjenötter
1 dl
Strimlad färsk basilika
1 dl