Tomatsoppa med basilika, pinjenötter och toast

25 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Tomatsoppa med basilika, pinjenötter och toast

Mustig tomatsoppa med färsk basilika och rostade pinjenötter som serveras med ost- och lökgratinerad smörgås.

Ingredienser

1 liter
Bregott® Normalsaltat smör & raps
30 g
Bröd
4 skivor
3 dl
Rostade pinjenötter
1 dl
Strimlad färsk basilika
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Bred bregott på brödskivorna och fördela osten ovanpå.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter tills osten har smält.
  • Värm soppan i en kastrull under omrörning.
  • Häll upp soppan i skålar och toppa med pinjenötter och basilika. Servera med smörgåsarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

514 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 12,2 % 15,4 g
Fett: 59,5 % 34,6 g
Kolhydrater: 28,3 % 35,8 g
https://www.arla.se/recept/tomatsoppa-med-basilika-pinjenotter-och-toast/